FEI Endurance Level 1 course for coaches - Timetable:

Day I Meeting room Registration of Coaches / Coffee on arrival (Smm) 09:15:09.30 Introduction and arms of the FEL Level I. Coaching Endurance course (Smm) 10:30-10.45 Role and Sellio for the Level I Coaching Endurance course (Smm) 10:30-11.45 Meeting room Endurance principles and rules (in) 11:45-11.45 Meeting room Endurance principles and rules (infer & horse) part 1 - 3 sessions of 30 min each 13:15-14.00 Lunch (shorm) Endurance (infer & horse) part 2 - 3 sessions of 30 min each 13:35-14.00 Lunch (shorm) Endurance (shore) part 2 - 3 sessions of 30 min each 15:30-15.1 Meeting room Introduction and aim of the day (Smin) 09:15-10.00 Meeting room Meeting room 09:00-09:15 Meeting room Metotation of the Horse & Athlete (Smm) 11:00-11.45 Motivation of the Horse & Athlete (Smm) Endurance 11:00-11.45 Meeting room Sessions of the Horse A the day (Smin) 11:01-11.45 Practical: progression of riding exercises (continued) - 3 sessions of 30 min each 11:05-11.45 Meeting room Sell development of Headres (Smin) 11:05-11.45 Practical: progression of riding exercises (continued			
96.15-99.30 Introduction and aims of the FEI Level 1 Coaching Endurance course (15mm) 90.30-10.30 Role and skills of the Level 1 Coach (15) 10.35-11.45 Meeting room Endurance principles and rules (16) Coffee break (15mm) 11.45-11.45 Meeting room Factical: Development of Balance (rider & horse) part 1 - 3 sessions of 30 min each 13.51-14.00 Lanch (15mm) 14.00-15.30 Arena Practical: Development of Balance (rider & horse) part 2 - 3 sessions of 30 min each 15.36-15.75 Meeting room Horse Management (16m) 15.45-17.55 Summary of the day and end of the day Day 09.00-9.15 Meeting room Introduction and aim of the day (15mm) 000-15.00 00.01-10.45 Methark Ronse of the Athlete and Horse (45mm) 10.02-11.45 Meeting room 10.45-11.30 Practical: progression of riding exercises - 3 sessions of 30 min each 11.45-15.45 Lanch (15mm) 11.45-15.45 Vanchical: progression of riding exercises (continued) - 3 sessions of 30 min each 15.45-16.00 Coffee break (15mm) 11.45-15.45 Vanchical: progression of riding exercises (continued) - 3 sessions of 30 min each	Day 1	T	
95.30-10.30 Role and skills of the Level 1 coach (sh) 10.30-10.45 Coffee break (Simi) 11.45-11.45 Meeting room 11.45-13.15 Arena Practical: Development of Balance (rider & honse) part 1 - 3 sessions of 30 min each 13.15-14.00 Lunch (45mn) 13.15-14.00 Coffee break (Simi) 15.30-15.45 Coffee break (Simi) 15.31-15 Neeting room 15.35-15 Coffee break (Simi) 15.35 Summary of the day and end of the day 0.00-00-15 Meeting room 15.30-16.30 Meeting room 0.00-00-15 Meeting room 10.00-10.45 Notivation of the Horse & Athlete (simin) 10.00-10.45 Motivation of the Horse & Athlete (simin) 10.00-10.45 Physical Threas of the Horse & Athlete (simin) 11.45-13.45 Physical Threas of the Horse & Athlete (simin) 11.45-13.45 Practical: progression of riding exercises : assistons of 30 min each 13.15-14.15 Lunch (si) 14.15-15.45 Practical: progression of riding exercises : assistons of 30 min each 15.45-15.45 Practical: progression of riding exercises : assiston of 30 min each 15.45-14.5 Practical: Endurance - Vee Gate : a session of 15 16.30-17.00 Meeting room 16.30-1		Meeting room	
10.30-10.45 Coffee break (1smn) 10.45-11.45 Meeting room Endurance principles and rules (1s) 11.31-1.40 Lunch (1smn) 11.31-1.400 Lunch (1smn) 11.31-1.400 Lunch (1smn) 11.30-1.510 Arena Practical: Development of Balance (rider & horse) part 2 - 3 sessions of 30 min each 11.35-1.715 Meeting room Horse Management (1s0) 17.15 Summary of the day and end of the day 09.00-03.15 Meeting room Introduction and aim of the day (1smin) 09.31-10.00 Mental Fitness of the Ablate and Horse (sems) 10.08-11.045 Motivation of the Horse & Athlete (smin) 10.08-11.05 Opyrical Fitness of the Ablate and Horse (sems) 10.08-11.05 Opyrical Fitness of the Horse & Athlete (smin) 11.45-13.15 Arena Practical: progression of riding exercises - 3 sessions of 30 min each 13.15-14.15 Lunch (1s) Lunch (1s) 13.45-14.15 Lunch (1s) </td <td></td> <td></td> <td></td>			
10.45-11.45 Neeting room Endurance principles and rules (n) 11.45-13.15 Arena Practical: Development of Balance (rider & horse) part 1 - 3 sessions of 30 min each 13.15-14.00 Lunch (simn) Practical: Development of Balance (rider & horse) part 2 - 3 sessions of 30 min each 15.30-15.45 Coffee break (19min) The sessions of 30 min each 15.30-15.45 Summary of the day and end of the day 090-09.15 Meeting room Introduction and aim of the day (15min) 090-09.15 Meeting room Introduction and aim of the day (15min) 090-09.15 Meeting room Introduction and aim of the day (15min) 090-09.15 Meeting room Metata Triness of the Athibte and Horse (swimi) 11.00-11.45 Practical: progression of riding exercises (continued) - 3 sessions of 30 min each 11.31-1.45 Lunch (10) Coffee break (15mm) 11.45-1.35 Arena Practical: progression of riding exercises (continued) - 3 sessions of 30 min each 13.15-1.45 Duractical: progression of riding exercises (continued) - 3 sessions of 30 min each 13.45-1.45 Duractical: progression of riding exercises (continued) - 3 sessions of 30 min each 13.45-1.45 Duractical: progression of riding exercises (continued)			Role and skills of the Level 1 coach (1h)
11.45-13.15 Area Practical: Development of Balance (rider & horse) part 1 - 3 sessions of 30 min each 13.15-14.00 Lunck (dimm) 15.30-15.30 Area Practical: Development of Balance (rider & horse) part 2 - 3 sessions of 30 min each 15.30-17.15 Meeting room Horse Management (tx10) 15.45 Throad and the day and end of the day 09.00-09.15 Meeting room Introduction and aim of the day (14mm) 01.51-10.00 Meeting room Introduction and aim of the day (14mm) 10.00-10.45 Motivation of the Horse & Athlete (45mm) 10.00-10.45 10.00-11.45 Physical Fitness of the Athlete (45mm) 11.00-11.45 11.45-13.15 Arean Practical: progression of riding exercises - 3 sessions of 30 min each 13.15-14.15 Unch (1n) 11.45-15.45 Practical: progression of riding exercises (continued) - 3 sessions of 30 min each 15.45-15.00 Coffee break (15mm) 10.00-17.45 Assigning coaching practice tasks and use of session planners (45mm) 17.45 Summary of the day (15mm) 10.00-17.45 Assigning coaching practice tasks and use of session planners (45mm) 17.45 Summary of the day (15mm) 10.45-13.00 Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each<	10.30-10.45		
13.15-14.00 Lunch (45min) 13.00-15.30 Arena Prectical: Development of Balance (rider & horse) part 2 - 3 sessions of 30 min each 15.30-15.45 Coffee break (15min) Summary of the day and end of the day 15.45-17.15 Meeting room Horse Management (1500) 17.15 Meeting room Introduction and aim of the day (15min) 09.00-09.15 Meeting room Introduction and aim of the day (15min) 09.15-10.00 Meeting Fitness of the Athiete and Horse (15min) 10.00-10.45 Moduvation of the Horse & Athiete (45min) 11.00-11.45 Prectical: progression of riding exercises - 3 sessions of 30 min each 13.15-14.15 Lunch (1b) 14.45-13.55 Prectical: progression of riding exercises (continued) - 3 sessions of 30 min each 15.45-15.00 Coffee break (15mm) 16.00-17.00 Meeting room 15.45-15 Prectical: progression of riding exercises (continued) - 3 sessions of 30 min each 17.00-17.45 Assigning coaching practice tasks and use of session planners (45min) 17.00-17.45 Meeting room 18.00-16.00 Prectical: Endurance - Vet Gate (20min) 9.45-10.45 Arena Prectical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min	10.45-11.45	Meeting room	Endurance principles and rules (1h)
14.00-15.30 Arena Practical: Development of Balance (rider & horse) part 2 - 3 sessions of 30 min each 15.30-15.45 Coffee break (15min) 15.30-15.45 Meeting room 17.15 Summary of the day and end of the day Day 2 Introduction and aim of the day (15min) 09.00-01.51 Meeting room 10.00-10.45 Meeting room 10.00-10.45 Meeting room 11.45-13.00 Coffee break (15min) 11.00-11.45 Practical: progression of riding exercises - 3 sessions of 30 min each 11.45-13.15 Arena 11.45-13.15 Arena 11.45-13.15 Arena 15.45-16.00 Coffee break (15min) 16.00-17.00 Meeting room 15.45-17.45 Practical: progression of riding exercises (continued) - 3 sessions of 30 min each 15.45-17.45 Summary of the day's sessions 17.45 Summary of the day's sessions 17.45 Summary of the day's sessions 17.45 Summary of the day's fill 17.45 Arena Practical: Endurance - Vet Gate - 1 session of 45 min each 17.45 Arena Practical: Endurance - Coaching practice - 3 ses	11.45-13.15	Arena	Practical: Development of Balance (rider & horse) part 1 - 3 sessions of 30 min each
15.30-15.45 Coffee break (15min) 15.45-17.15 Meeting room 15.45-17.15 Meeting room 03.00-09.15 Meeting room 03.00-09.15 Meeting room 10.00-10.45 Motivation of the Horse & Athlete (45min) 10.00-11.45 Motivation of the Horse & Athlete (45min) 10.00-11.45 Motivation of the Horse & Athlete (45min) 11.45-13.10 Coffee break (15min) 11.45-13.15 Arena Practical: progression of riding exercises - 3 sessions of 30 min each 13.15-14.15 Lunch (th) 14.35-15.45 Practical: progression of riding exercises (continued) - 3 sessions of 30 min each 15.45-16.00 Coffee break (15min) 16.00-17.00 Meeting room 16.00-17.00 Meeting room 16.00-17.00 Meeting room 10.00-17.00 Meeting room 11.45-16.00 Coffee break (15min) 09.00-09.15 Meeting room 10.40-17.00 Meeting room 11.40-16.15 Arena 09.00-09.15 Meeting room 10.41-16.15 Arena 10.42-13.00 Practical: Endu	13.15-14.00		Lunch (45min)
13.45-17.15 Meeting room Horse Management (1h.00) 17.15 Summary of the day and end of the day 09.02 Introduction and aim of the day (1smin) 09.15-10.00 Meeting room 10.00-10.45 Motivation of the Horse & Athlete and Horse (4smin) 10.00-11.45 Motivation of the Horse & Athlete (4smin) 10.01-1.45 Practical: progression of riding exercises - 3 sessions of 30 min each 11.35-14.15 Lunch (1h) 11.45-13.15 Arena 13.51-14.15 Lunch (1h) 13.51-14.15 Lunch (1h) 13.51-14.15 Lunch (1h) 13.51-14.15 Summary of the day sessions 15.45-15.00 Coffee break (1smin) 15.00-17.00 Meeting room Skill development of the Athlete and Horse (1h) 17.45 Summary of the day's sessions 09.0 9.15 09.15 Meeting room 11.45-13.00 Practical: Endurance + VE Gate (2smin) 13.00-14.00 Lunch (1h) 13.00-14.00 Lunch (1h) 13.01-14.00 Lunch (1h) 13.01-14.00 Lunch (1h) 13.01-14.0	14.00-15.30	Arena	Practical: Development of Balance (rider & horse) part 2 - 3 sessions of 30 min each
17.15 Summary of the day and end of the day Day 2 09.00-09.15 Meeting room 10.05 Mental Fitness of the Athlete and Horse (45min) 09.15-10.00 Mental Fitness of the Athlete (45min) 10.00-10.45 Motivation of the Horse & Athlete (45min) 11.00-11.45 Physical Fitness of the Horse & Athlete (45min) 11.00-11.45 Physical Fitness of the Horse & Athlete (45min) 11.01-11.45 Physical Fitness of the Horse & Athlete (45min) 11.45-15.15 Arena 11.45-15.45 Practical: progression of riding exercises - 3 sessions of 30 min each 15.45-16.00 Coffee break (15min) 16.00-17.00 Meeting room 5kill development of the Athlete and Horse (1h) 17.45 Summary of the day's sessions Day 3 Obsolo-09.15 09.0-09.15 Meeting room 11.47-15.2 Arena 09.0-09.15 Meeting room 11.47-16.15 Practical: Endurance - Vet Gate - 1 session of 1h 09.15-9.45 Arena 09.45-10.45 Arena 01.45-11.00 Coffee break (15min) 13.0-14.00 Lunch (1n) 14.00-16.15 Arena 13.0-17.15 Meeting room 13.0-17.15 Meeting room <tr< td=""><td>15.30-15.45</td><td></td><td>Coffee break (15min)</td></tr<>	15.30-15.45		Coffee break (15min)
Day 2 09:00-09:15 Mesting room Introduction and aim of the day (15mm) 09:31:5-10:00 Mental Fitness of the Athlete and Horse (65mm) 10:00-10:45 Motivation of the Horse & Athlete (45mm) 10:45:11:00 Coffee break (15mm) 11:00-11:45 Physical Fitness of the Horse & Athlete (45mm) 11:10-11:45 Physical Fitness of the Horse & Athlete (45mm) 11:45:13:15 Arena 13:35:44:15 Lunch (1n) 14:15:15:45 Practical: progression of riding exercises - 3 sessions of 30 min each 15:54:56 Practical: progression of riding exercises (continued) - 3 sessions of 30 min each 15:54:57 Practical: progression of riding exercises (continued) - 3 sessions of 30 min each 15:54:57 Practical: progression of riding exercises (continued) - 3 sessions of 30 min each 16:35:17:00 Meeting room Skill development of the Athlete and Horse (1b) 17:00-17:45 Assigning coaching practice tasks and use of session planners (45mm) 09:15-9:05.1 Meeting room Introduction and aim of the day (15mm) 09:15-9:05.1 Mental Fitness (task vel Gate - 1 session of 1h 10:45-16:3:00 Coffee break (15mm)	15.45-17.15	Meeting room	Horse Management (1h30)
09.00-09.15 Meeting room Introduction and aim of the day (15min) 09.15-10.00 Mental Fitness of the Athlete and Horse (45min) 10.00-10.45 Motivation of the Horse & Athlete (45min) 10.01-11.45 Physical Fitness of the Horse & Athlete (45min) 11.00-11.45 Physical Fitness of the Horse & Athlete (45min) 11.15-15.15 Arena 11.15-15.15 Practical: progression of riding exercises - 3 sessions of 30 min each 15.45-16.00 Coffee break (15min) 16.00-17.00 Meeting room 5kill development of the Athlete and Horse (1b) 1 17.00-17.45 Assigning cosching practice tasks and use of session planners (45min) 17.45 Summary of the day's sessions Day 3 Unch (1a) 9.03-09-15 Meeting room 1.ntroduction and aim of the day (15min) 9.03-09-15 Theoritical explanation of Vet Gate (15min) 9.04-01-05 Arena Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 10.0-14.00 Lunch (1a) Lunch (1a) 14.00-16.15 Arena Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each <	17.15		Summary of the day and end of the day
09.15-10.00 Mental Fitness of the Athlete and Horse (45min) 10.00-10.45 Motivation of the Horse & Athlete (45min) 10.45:11.00 Coffee break (15min) 11.45:13.15 Arena Practical: progression of riding exercises - 3 sessions of 30 min each 13.15:14.45 Lunch (1h) 14.15:15.45 Practical: progression of riding exercises (continued) - 3 sessions of 30 min each 15.45:16.00 Coffee break (15min) 16.00-17.00 Meeting room 17.45 Summary of the day's sessions Day 3	Day 2		
10.00-10.45 Motivation of the Horse & Athlete (45min) 10.45-11.00 Coffee break (15mm) 11.00-11.45 Physical Fitness of the Horse & Athlete (45min) 11.45-13.15 Arena Practical: progression of riding exercises - 3 sessions of 30 min each 13.15-14.15 Lunch (1h) 14.15-15.45 Practical: progression of riding exercises (continued) - 3 sessions of 30 min each 15.45-16.00 Coffee break (15mm) 16.00-17.00 Meeting room 5kill development of the Athlete and Horse (1h) 17.45 Summary of the day's sessions Day 3 09.00-09.15 Meeting room 10.45-10.00 Enduration of Vet Gate (15min) 09.14.5 Arena Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 13.00-14.00 Lunch (1h) 14.00-11.15 Arena Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 16.30-17.15 Meeting room 10.30-12.45<	09.00-09.15	Meeting room	Introduction and aim of the day (15min)
10.4S-11.00 Coffee break (15min) 11.00-11.4S Physical Fitness of the Horse & Athlete (45min) 11.4S-13.1S Arena Practical: progression of riding exercises - 3 sessions of 30 min each 13.1S-14.1S Lunch (th) 14.1S-15.4S Practical: progression of riding exercises (continued) - 3 sessions of 30 min each 15.4S-16.00 Coffee break (15mm) 16.00-17.00 Meeting room Skill development of the Athlete and Horse (1n) 17.00-17.4S Assigning coaching practice tasks and use of session planners (45min) 17.4S Summary of the day's sessions Day 3	09.15-10.00		Mental Fitness of the Athlete and Horse (45min)
11.00-11.45 Physical Fitness of the Horse & Athlete (45mm) 11.45-13.15 Arena Practical: progression of riding exercises - 3 sessions of 30 min each 13.15-14.15 Lunch (m) 14.15-15.45 Practical: progression of riding exercises (continued) - 3 sessions of 30 min each 15.45-16.00 Coffee break (15mm) 16.00-17.00 Meeting room Skill development of the Athlete and Horse (1h) 17.0-17.45 Assigning coaching practice tasks and use of session planners (45min) 17.45 Summary of the day's sessions Day 3 Introduction and aim of the day (15min) 09.019.15 Meeting room Introduction and aim of the day (15min) 09.45-10.45 Arena Practical: Endurance - Vet Gate - 1 session of 1h 10.45-13.00 Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 11.30-14.00 Lunch (m) 14.00-16.15 Arena Practical: Endurance - Coaching practice - 3 session of 45 min each 15.15.15 Assigning coaching practice tasks and use of session planners (30min) 17.15-17.45 Assigning coaching practice tasks and use of session planners (30min) 17.45 Assigning coaching practice tasks and use of session planners (30min) 17.45	10.00-10.45		Motivation of the Horse & Athlete (45min)
11.45-13.15 Arena Practical: progression of riding exercises - 3 sessions of 30 min each 13.15-14.15 Lunch (1h) 14.15-15.45 Practical: progression of riding exercises (continued) - 3 sessions of 30 min each 15.45-16.00 Coffee break (15min) 16.00-17.00 Meeting room Skill development of the Athlete and Horse (1h) 17.00-17.45 Assigning coaching practice tasks and use of session planners (45min) 17.45 Summary of the day's sessions Day 3 09.00-09.15 Meeting room Introduction and aim of the day (15min) 09.14.5 Arena Practical: Endurance - Vet Gate (20min) 9.45-10.45 Arena Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 13.00-14.00 Lunch (1h) 14.00-15.15 Arena Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 16.15-16.30 Coffee break (15min) 17.35-17.45 Meeting room Clean Sport (45min) 17.45 Meeting room Introduction and aim of the day (15min) 09.00-09.15 Meeting room Introduction and aim of the day (15min)	10.45-11.00		Coffee break (15min)
13.15-14.15Lunch (1h)14.15-15.45Practical: progression of riding exercises (continued) - 3 sessions of 30 min each15.45-16.00Coffee break (15min)15.00-17.00Meeting room16.00-17.01Assigning coaching practice tasks and use of session planners (45min)17.45Assigning coaching practice tasks and use of session planners (45min)17.45Summary of the day's sessionsDay 3Theoritical explanation of Vet Gate (35min)09.00-09.15Meeting room09.15-9.45Theoritical explanation of Vet Gate (35min)9.45-10.45ArenaPractical: Endurance - Vet Gate - 1 session of 1h10.45-13.00Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each13.00-14.00Lunch (1h)14.00-16.15Arena17.15-15.30Coffee break (15min)16.30-17.15Meeting room16.30-17.15Meeting coom17.45End of the day09.00-09.15Meeting coom10.15-10.30Coffee break (15min)17.45End of the day09.01-09.15Meeting coom10.15-10.30Coffee break (15min)10.15-11.5Methodology of Training (1h)10.15-12.4Arena17.45Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each12.45-13.45Lunch (1h)13.45-16.00Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each12.45-13.45Lunch (1h)13.45-16.00Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each<	11.00-11.45		Physical Fitness of the Horse & Athlete (45min)
14.15-15.45 Practical: progression of riding exercises (continued) - 3 sessions of 30 min each 15.45-16.00 Coffee break (15min) 16.00-17.00 Meeting room Skill development of the Athlete and Horse (1h) Assigning coaching practice tasks and use of session planners (45min) 17.45 Summary of the day's sessions Day 3 Theoritical explanation of Vet Gate (30min) 9.15-9.45 Theoritical explanation of Vet Gate (30min) 9.45-10.45 Arena Practical: Endurance - Vet Gate - 1 session of 1h 10.45-13.00 Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 13.00-14.00 Lunch (1h) 14.00-16.15 Arena Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 15.30 Coffee break (15min) 16.30-17.15 Meeting room 16.30-17.15 Meeting room 17.45 Assigning coaching practice tasks and use of session planners (30min) 17.15-17.45 Assigning coaching practice tasks and use of session planners (30min) 17.45 Ded ff the day Day Meeting room 10.40-16.15 Meeting room 10.50-15 Meeting room <td>11.45-13.15</td> <td>Arena</td> <td>Practical: progression of riding exercises - 3 sessions of 30 min each</td>	11.45-13.15	Arena	Practical: progression of riding exercises - 3 sessions of 30 min each
15.45-16.00 Coffee break (15min) 16.00-17.00 Meeting room Skill development of the Athlete and Horse (1h) 17.00-17.45 Assigning coaching practice tasks and use of session planners (45min) 17.45 Summary of the day's sessions Day 3 09.00-09.15 Meeting room Introduction and aim of the day (15min) 09.15-9.45 Theoritical explanation of Vet Gate (30min) 9.45-10.45 Arena Practical: Endurance - Vet Gate - 1 session of 1h 10.45-13.00 Paractical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 13.00-14.00 Lunch (1h) 14.00-16.15 Arena Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 16.15-16.30 Coffee break (15min) 16.30-17.15 Meeting room Clean Sport (45min) 17.45 End of the day Day 4 09.00-09.15 Meeting room Introduction and aim of the day (15min) 09.15-10.15 Meeting room Introduction and aim of the day (15min) 09.0-12.5 Meeting room Introduction and aim of the day (15min) 0.30-	13.15-14.15		
15.45-16.00 Coffee break (15min) 16.00-17.00 Meeting room Skill development of the Athlete and Horse (1h) 17.00-17.45 Assigning coaching practice tasks and use of session planners (45min) 17.45 Summary of the day's sessions Day 3 09.00-09.15 Meeting room Introduction and aim of the day (15min) 09.15-9.45 Theoritical explanation of Vet Gate (30min) 9.45-10.45 Arena Practical: Endurance - Vet Gate - 1 session of 1h 10.45-13.00 Paractical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 13.00-14.00 Lunch (1h) 14.00-16.15 Arena Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 16.15-16.30 Coffee break (15min) 16.30-17.15 Meeting room Clean Sport (45min) 17.45 End of the day Day 4 09.00-09.15 Meeting room Introduction and aim of the day (15min) 09.15-10.15 Meeting room Introduction and aim of the day (15min) 09.0-12.5 Meeting room Introduction and aim of the day (15min) 0.30-	14.15-15.45		Practical: progression of riding exercises (continued) - 3 sessions of 30 min each
16.00-17.00 Meeting room Skill development of the Athlete and Horse (1h) 17.00-17.45 Assigning coaching practice tasks and use of session planners (45min) 17.45 Summary of the day's sessions Day 3 09.00-09.15 Meeting room Introduction and aim of the day (15min) 09.15-9.45 Theoritical explanation of Vet Gate (30min) 9.45-10.45 Arena Practical: Endurance - Vet Gate - 1 session of 1h 10.45-13.00 Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 11.00-16.15 Arena Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 16.15-16.30 Coffee break (15min) 16.30-17.15 17.45 End of the day 10 17.45 End of the day 10 17.45 End of the day 10 10.30-12.45 Arena Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 16.35-10.15 Meeting room Introduction and aim of the day (15min) 17.45 End of the day 10 10.30-12.45 Arena Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 10.30-12.45 Arena Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions	15.45-16.00		
17.00-17.45 Assigning coaching practice tasks and use of session planners (45min) 17.45 Summary of the day's sessions Day 3 Introduction and aim of the day (15min) 09.00-09.15 Meeting room 11.00-17.45 Theoritical explanation of Vet Gate (30min) 09.15-9.45 Theoritical explanation of Vet Gate (30min) 09.45-10.45 Arena Practical: Endurance - Vet Gate - 1 session of 1h 10.45-13.00 Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 13.00-14.00 Lunch (1h) 14.00-16.15 Arena Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 16.37-17.15 Meeting room 17.15-17.45 Assigning coaching practice tasks and use of session planners (30min) 17.45 End of the day Day 4 Unchout the day (15min) 10.15-10.30 Coffee break (15min) 10.30-12.45 Arena Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 12.45-13.45 Lunch (2h) 13.45-16.00 Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 12.45-13.45 Lunch (2h) 13.45-16.00	16.00-17.00	Meeting room	
17.45 Summary of the day's sessions Day 3 09.00-09.15 Meeting room Introduction and aim of the day (15min) 09.15-9.45 Theoritical explanation of Vet Gate (30min) 9.45-10.45 Arena Practical: Endurance - Vet Gate - 1 session of 1h 10.45-13.00 Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 13.00-14.00 Lunch (1h) 14.00-16.15 Arena Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 16.15-16.30 Coffee break (15min) 16.30-17.15 Meeting room 17.45 Assigning coaching practice tasks and use of session planners (30min) 17.45 Bed of the day Day 4 Unoth (1h) 09.00-09.15 Meeting room Introduction and aim of the day (15min) 01.15-10.30 Coffee break (15min) 10.30-12.45 Arena Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 12.45-13.45 Lunch (1h) 13.45-16.00 Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 16.00-16.15 Coffee break (15min) 16.15-17.45 <td></td> <td></td> <td></td>			
Day 3 09.00-09.15 Meeting room Introduction and aim of the day (15min) 09.15-9.45 Theoritical explanation of Vet Gate (30min) 9.45-10.45 Arena Practical: Endurance - Vet Gate - 1 session of 1h 10.45-13.00 Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 13.00-14.00 Lunch (1h) 14.00-16.15 Arena Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 16.15-16.30 Coffee break (15min) Coffee break (15min) 16.30-17.15 Meeting room Clean Sport (45min) 17.45 Assigning coaching practice tasks and use of session planners (30min) 17.45 End ofthe day Day 4 Undetion and aim of the day (15min) 09.00-09.15 Meeting room Introduction and aim of the day (15min) 09.00-09.15 Meeting room Introduction and aim of the day (15min) 09.00-09.15 Meeting room Introduction and aim of the day (15min) 10.15-10.15 Methodology of Training (1h) Introduction and aim of the day (15min) 10.30-12.45 Arena Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each <t< td=""><td></td><td></td><td></td></t<>			
09.00-09.15 Meeting room Introduction and aim of the day (15min) 09.15-9.45 Theoritical explanation of Vet Gate (30min) 9.45-10.45 Arena Practical: Endurance - Vet Gate - 1 session of 1h 10.45-13.00 Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 13.00-14.00 Lunch (1h) 14.00-16.15 Arena Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 16.15-16.30 Coffee break (15min) 16.30-17.15 Meeting room Clean Sport (45min) 17.15-17.45 Assigning coaching practice tasks and use of session planners (30min) 17.45 End of the day Day 4 Unstand the day (15min) 09.05-10.15 Meeting room Introduction and aim of the day (15min) 0.30-12.45 Arena Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 10.35-10.15 Methodology of Training (1n) 10.31-12.45 Arena Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 12.45-13.45 Lunch (1n) 13.45-16.00 Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 16.00-16.15 Coffee break (15min) 16.15-17.45 Meeting room <td></td> <td></td> <td></td>			
09.15-9.45 Theoritical explanation of Vet Gate (30min) 9.45-10.45 Arena Practical: Endurance - Vet Gate - 1 session of 1h 10.45-13.00 Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 13.00-14.00 Lunch (1h) 14.00-16.15 Arena Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 16.15-16.30 Coffee break (15min) 16.30-17.15 Meeting room Clean Sport (45min) 17.15-17.45 End of the day Day 4 Ocono.90.15 Meeting room 09.00-90.15 Meeting room Introduction and aim of the day (15min) 09.15-10.15 Methodology of Training (1h) 10.30-12.45 Arena Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 12.45-13.45 Lunch (1h) 13.45-16.00 Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 16.00-16.15 Coffee break (15min) 16.15-17.45 Meeting room 16.15-17.45 Meeting room Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 16.00-16.15 Coffee break (15min) 16.15-17.45 16.15-17.45 Meeting room Practical 20km training ride (3h) 12.0		Meeting room	Introduction and aim of the day (15min)
9.45-10.45 Arena Practical: Endurance - Vet Gate - 1 session of 1h 10.45-13.00 Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 13.00-14.00 Lunch (1h) 14.00-16.15 Arena Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 16.15-16.30 Coffee break (15min) Coffee break (15min) 16.30-17.15 Meeting room Clean Sport (45min) 17.15-17.45 Assigning coaching practice tasks and use of session planners (30min) 17.45 End of the day Day 4 Ogenetic tasks and use of session planners (30min) 09.00-09.15 Meeting room 10.15-10.30 Coffee break (15min) 09.00-09.15 Meeting room 10.15-10.30 Coffee break (15min) 10.30-12.45 Arena Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 12.45-13.45 Lunch (1h) 13.45-16.00 Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each 16.00-16.15 Coffee break (15min) 16.15-17.45 Meeting room 17.45 End of the day Day 5 Ogno Optici on Or Practice and competition, Tactics - Average spee			
10.45-13.00Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each13.00-14.00Lunch (1h)14.00-16.15ArenaPractical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each16.15-16.30Coffee break (15min)16.30-17.15Meeting roomClean Sport (45min)17.15-17.45Assigning coaching practice tasks and use of session planners (30min)17.45End of the dayDay 4Optimized for the day (15min)09.00-09.15Meeting room09.15-10.15Methodology of Training (1h)10.15-10.30Coffee break (15min)10.30-12.45ArenaPractical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each12.45-13.45Lunch (1h)13.45-16.00Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each16.00-16.15Coffee break (15min)16.15-17.45Meeting roomPractical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each16.00-16.15Coffee break (15min)16.15-17.45Meeting room09.00-12.00Outdoor09.00-12.00Outdoor09.00-12.00Dudtoor09.00-12.00Dudtoor09.00-12.00Dudtoor12.30-13.30Lunch (1h)13.30-14.30Meeting room14.30-16.00Debrief overall coaching feedback + Evaluation of the course (1h30)		Arena	
13.00-14.00Lunch (1h)14.00-16.15ArenaPractical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each16.15-16.30Coffee break (15min)16.30-17.15Meeting roomClean Sport (45min)17.15-17.45Assigning coaching practice tasks and use of session planners (30min)17.45End of the dayDay 409.00-09.15Meeting room10.15-10.30Coffee break (15min)10.15-10.30Coffee break (15min)10.30-12.45ArenaPractical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each12.45-13.45Lunch (1h)13.45-16.00Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each16.00-16.15Coffee break (15min)16.15-17.45Meeting room17.45End of the dayDay a09.00-12.00Outdoor09.00-12.00Outdoor09.00-12.00Practical 20km training ride (3th)12.00-12.30Debrief of the ride (30min)12.30-13.30Lunch (1h)13.30-14.30Meeting room14.30-16.00Pirst Aid, Open Book assessment & Logbook (1h)14.30-16.00Debrief overall coaching feedback + Evaluation of the course (1h30)			
14.00-16.15ArenaPractical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each16.15-16.30Coffee break (15min)16.30-17.15Meeting room17.15-17.45Assigning coaching practice tasks and use of session planners (30min)17.45End of the dayDay 409.00-09.1509.00-09.15Meeting room10.15-10.15Methodology of Training (1h)10.30-12.45ArenaPractical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each12.45-13.45Lunch (1m)13.45-16.00Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each16.15-17.45Meeting room16.15-17.45Meeting room17.45End of the day13.45-16.00Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each16.00-16.15Coffee break (15min)16.15-17.45Meeting room17.45End of the dayDay 5Outdoor09.00-12.00Outdoor09.00-12.00Dubrief of the ride (30min)12.30-13.30Lunch (1h)13.30-14.30Meeting room14.30-16.00Debrief overall coaching feedback + Evaluation of the course (1h30)			
16.15-16.30Coffee break (15min)16.30-17.15Meeting roomClean Sport (45min)17.15-17.45Assigning coaching practice tasks and use of session planners (30min)17.45End of the dayDay 409.00-09.15Meeting roomIntroduction and aim of the day (15min)09.15-10.15Methodology of Training (1h)10.15-10.30Coffee break (15min)10.30-12.45ArenaPractical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each12.45-13.45Lunch (1h)13.45-16.00Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each16.15-17.45Meeting room16.15-17.45Meeting room17.45End of the dayDay 5End of the day09.00-12.00OutdoorPractical 20km training ride (3h)12.30-13.30Lunch (1h)13.30-14.30Meeting room14.30-16.00Debrief of the ride (30min)14.30-16.00Debrief overall coaching feedback + Evaluation of the course (1h30)		Arena	
16.30-17.15Meeting roomClean Sport (45min)17.15-17.45Assigning coaching practice tasks and use of session planners (30min)17.45End of the dayDay 4Op.00-09.15Meeting roomIntroduction and aim of the day (15min)09.15-10.15Methodology of Training (1h)10.15-10.30Coffee break (15min)10.30-12.45ArenaPractical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each12.45-13.45Lunch (1h)13.45-16.00Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each16.00-16.15Coffee break (15min)16.15-17.45Meeting roomPractical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each16.00-16.15Coffee break (15min)16.15-17.45Meeting roomPractical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each16.00-16.15Coffee break (15min)16.15-17.45Meeting roomPractical 20km training ride (3h)17.45End of the dayDay 509.00-12.00OutdoorOutdoorPractical 20km training ride (3h)12.00-12.30Debrief of the ride (30min)12.30-13.30Lunch (1h)13.30-14.30Meeting roomHirst Aid, Open Book assessment & Logbook (1h)14.30-16.00Debrief overall coaching feedback + Evaluation of the course (1h30)		/ irena	
17.15-17.45Assigning coaching practice tasks and use of session planners (30min)17.45End of the dayDay 409.00-09.15Meeting roomIntroduction and aim of the day (15min)09.15-10.15Methodology of Training (1h)10.15-10.30Coffee break (15min)10.30-12.45ArenaPractical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each12.45-13.45Lunch (1h)13.45-16.00Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each16.00-16.15Coffee break (15min)16.15-17.45Meeting roomPractical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each16.00-16.15Coffee break (15min)16.15-17.45Meeting roomPractical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each16.00-16.15Coffee break (15min)16.15-17.45Meeting roomPractical 20km training ride (3h)17.45End of the dayDay 509.00-12.00OutdoorOutdoorPractical 20km training ride (3h)12.30-13.30Lunch (1h)13.30-14.30Meeting roomHirst Aid, Open Book assessment & Logbook (1h)14.30-16.00Debrief overall coaching feedback + Evaluation of the course (1h30)		Meeting room	
17.45End of the dayDay 409.00-09.15Meeting roomIntroduction and aim of the day (15min)09.15-10.15Methodology of Training (1h)10.15-10.30Coffee break (15min)10.30-12.45ArenaPractical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each12.45-13.45Lunch (1h)13.45-16.00Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each16.00-16.15Coffee break (15min)16.15-17.45Meeting roomPractice and competition, Tactics - Average speed (1h30)17.45End of the dayDay 5Outdoor09.00-12.00OutdoorPractical 20km training ride (3h)12.30-13.30Lunch (1h)13.30-14.30Meeting roomFirst Aid, Open Book assessment & Logbook (1h)14.30-16.00Debrief orverall coaching feedback + Evaluation of the course (1h30)			
Day 409.00-09.15Meeting roomIntroduction and aim of the day (15min)09.15-10.15Methodology of Training (1h)10.15-10.30Coffee break (15min)10.30-12.45ArenaPractical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each12.45-13.45Lunch (1h)13.45-16.00Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each16.00-16.15Coffee break (15min)16.15-17.45Meeting roomPractice and competition, Tactics - Average speed (1h30)17.45End of the dayDay 5Debrief of the ride (30min)12.30-12.30Debrief of the ride (30min)12.30-13.30Lunch (1h)13.30-14.30Meeting roomHeeting roomFirst Aid, Open Book assessment & Logbook (1h)14.30-16.00Debrief overall coaching feedback + Evaluation of the course (1h30)			
09.00-09.15Meeting roomIntroduction and aim of the day (15min)09.15-10.15Methodology of Training (1h)10.15-10.30Coffee break (15min)10.30-12.45ArenaPractical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each12.45-13.45Lunch (1h)13.45-16.00Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each16.00-16.15Coffee break (15min)16.15-17.45Meeting roomPractice and competition, Tactics - Average speed (1h30)17.45End of the dayDay SOutdoor09.00-12.00DutdoorPractical 20km training ride (3h)12.30-13.30Lunch (1h)13.30-14.30Meeting roomHeeting roomFirst Aid, Open Book assessment & Logbook (1h)14.30-16.00Debrief orverall coaching feedback + Evaluation of the course (1h30)			
09.15-10.15Methodology of Training (1h)10.15-10.30Coffee break (15min)10.30-12.45ArenaPractical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each12.45-13.45Lunch (1h)13.45-16.00Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each16.00-16.15Coffee break (15min)16.15-17.45Meeting room17.45End of the dayDay 509.00-12.00Outdoor0y.00-12.30Debrief of the ride (30min)12.30-13.30Lunch (1h)13.30-14.30Meeting room14.30-16.00Pirst Aid, Open Book assessment & Logbook (1h)14.30-16.00Debrief overall coaching feedback + Evaluation of the course (1h30)		Monting room	Introduction and him of the day ((Full)
10.15-10.30Coffee break (15min)10.30-12.45ArenaPractical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each12.45-13.45Lunch (1h)13.45-16.00Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each16.00-16.15Coffee break (15min)16.15-17.45Meeting roomPractice and competition, Tactics - Average speed (1h30)17.45End of the dayDay 509.00-12.00OutdoorPractical 20km training ride (3h)12.30-13.30Lunch (1h)13.30-14.30Meeting roomFirst Aid, Open Book assessment & Logbook (1h)14.30-16.00Debrief overall coaching feedback + Evaluation of the course (1h30)		Meeting room	
10.30-12.45ArenaPractical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each12.45-13.45Lunch (1h)13.45-16.00Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each16.00-16.15Coffee break (15min)16.15-17.45Meeting roomPractice and competition, Tactics - Average speed (1h30)17.45End of the dayDay 509.00-12.00OutdoorPractical 20km training ride (3h)12.00-12.30Debrief of the ride (30min)12.30-13.30Lunch (1h)13.30-14.30Meeting roomFirst Aid, Open Book assessment & Logbook (1h)14.30-16.00Debrief overall coaching feedback + Evaluation of the course (1h30)			
12.45-13.45Lunch (1h)13.45-16.00Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each16.00-16.15Coffee break (15min)16.15-17.45Meeting room16.15-17.45Meeting roomPractice and competition, Tactics - Average speed (1h30)17.45End of the dayDay 509.00-12.00OutdoorPractical 20km training ride (3h)12.00-12.30Debrief of the ride (30min)12.30-13.30Lunch (1h)13.30-14.30Meeting roomFirst Aid, Open Book assessment & Logbook (1h)14.30-16.00Debrief overall coaching feedback + Evaluation of the course (1h30)			
13.45-16.00Practical: Endurance - Coaching practice - 3 sessions of 45 min each16.00-16.15Coffee break (15min)16.15-17.45Meeting roomPractice and competition, Tactics - Average speed (1h30)17.45End of the dayDay 509.00-12.00OutdoorPractical 20km training ride (3h)12.00-12.30Debrief of the ride (30min)12.30-13.30Lunch (1h)13.30-14.30Meeting roomFirst Aid, Open Book assessment & Logbook (1h)14.30-16.00Debrief overall coaching feedback + Evaluation of the course (1h30)		Arena	
16.00-16.15Coffee break (15min)16.15-17.45Meeting roomPractice and competition, Tactics - Average speed (1h30)17.45End of the dayDay 509.00-12.00OutdoorPractical 20km training ride (3h)12.00-12.30Debrief of the ride (30min)12.30-13.30Lunch (1h)13.30-14.30Meeting roomFirst Aid, Open Book assessment & Logbook (1h)14.30-16.00Debrief overall coaching feedback + Evaluation of the course (1h30)			
16.15-17.45Meeting roomPractice and competition, Tactics - Average speed (1h30)17.45End of the dayDay 509.00-12.00OutdoorPractical 20km training ride (3h)12.00-12.30Debrief of the ride (30min)12.30-13.30Lunch (1h)13.30-14.30Meeting roomFirst Aid, Open Book assessment & Logbook (1h)14.30-16.00Debrief overall coaching feedback + Evaluation of the course (1h30)			
17.45End of the dayDay 509.00-12.00OutdoorPractical 20km training ride (3h)12.00-12.30Debrief of the ride (30min)12.30-13.30Lunch (1h)13.30-14.30Meeting roomFirst Aid, Open Book assessment & Logbook (1h)14.30-16.00Debrief overall coaching feedback + Evaluation of the course (1h30)			
Day 509.00-12.00OutdoorPractical 20km training ride (3h)12.00-12.30Debrief of the ride (30min)12.30-13.30Lunch (1h)13.30-14.30Meeting roomFirst Aid, Open Book assessment & Logbook (1h)14.30-16.00Debrief overall coaching feedback + Evaluation of the course (1h30)		Meeting room	
09.00-12.00OutdoorPractical 20km training ride (3h)12.00-12.30Debrief of the ride (30min)12.30-13.30Lunch (1h)13.30-14.30Meeting roomFirst Aid, Open Book assessment & Logbook (1h)14.30-16.00Debrief overall coaching feedback + Evaluation of the course (1h30)			End of the day
12.00-12.30Debrief of the ride (30min)12.30-13.30Lunch (1h)13.30-14.30Meeting roomFirst Aid, Open Book assessment & Logbook (1h)14.30-16.00Debrief overall coaching feedback + Evaluation of the course (1h30)			
12.30-13.30Lunch (1h)13.30-14.30Meeting roomFirst Aid, Open Book assessment & Logbook (1h)14.30-16.00Debrief overall coaching feedback + Evaluation of the course (1h30)		Outdoor	
13.30-14.30Meeting roomFirst Aid, Open Book assessment & Logbook (1h)14.30-16.00Debrief overall coaching feedback + Evaluation of the course (1h30)			
14.30-16.00 Debrief overall coaching feedback + Evaluation of the course (1h30)			
		Meeting room	
16.00 End of the course	14.30-16.00		Debrief overall coaching feedback + Evaluation of the course (1h30)
	16.00		End of the course